31 Ekim 2015 Cumartesi

Ayhan Işık ile Matematik Öğreniyorum - İdare Heyeti

(Karanfil Fanzin'in 16. sayısında yayınlanmıştır.)

İnsanların arasına hesap makinesi girdi ve felaket orada başladı. Çıkar ilişkileri, hesaplar, içten ve arkadan yürütülen pazarlıklar... Bu listeyi böylece uzatabilirsiniz. Apartman daireleri ile bölünmeye başladık birbirimizden. Toprağın öğüdünü unuttuk. Topraktan geldiğimizi ve bir gün yine toprağa döneceğimizi unuttuk. Sonsuz bir hayata sahipmişiz gibi yaşamaya başladık. Komşumuzdan habersiz kaldık. Eskiden beri kullanılan bir cümle var. "Dostun ile ye, iç. Fakat alışveriş yapma." Sanırım bu iki cümle durumu özetliyor. Birbirimize güvenmiyoruz. Birisinin bize bir iyiliği dokunsa, "bir çıkarı olmalı ki bana iyilik yapıyor" diye içimizden geçiyoruz. Bugün ülkemizin geldiği sürece baktığımız zaman temelde bu problem vardır. Tanığı olduğumuz bir ölüm var. Ölen biziz. İçimiz ölmekte. İyi kıyafetlerle kapatmaya çalışıyoruz çürümekte olan içimizi. Bütün bir hayatımız beğenme ve beğenilme arzusu içinde geçmekte. Büyük olmalıyız, en iyisi bizim olmalı, en iyi yere biz gelmeliyiz, iyi arabalara binmeli ve iyi evlerde yaşamalıyız. Çevremizdeki insanlar bize gıpta etmeli. Ne kadar da mutlu demeli. Bizi aldattılar. Mutlu olabilmek için  çok paraya ihtiyacın var, dediler. Bunun için çok kazanmalıyız, dedik biz de. Kravatların hükümran olduğu bir devirde bizden istenen ve bizim onlara verdiğimiz şey tam olarak bu oldu. Ve biz çok romantikleştirildik. Ölümleri janti sözlerle duyurmayı bir marifet sandık.

Bütün bu anlattıklarımızın “İlhami Çiçek Özel Sayımız” ile ne alakası var peki? 16. sayımız, yani bu sayı büyük ihtimalle Ekim’in ortasında çıkacak. Kıymetli şairimiz İlhami Çiçek, Ekim ayında vefat etmedi. Biz Google’da ‘bu ay vefat eden şair ve yazarlar kim’ diye arama yapmadık. İlhami Çiçek ismi üzerinden bir çıkar, bir kâr, bir tanınmışlık elde etme çabamızda yoktur. Karanfil Fanzin’in sayıca az fakat sağlam yürekleri okurları vardır. Romantizme kaçmadan, meseleleri sulandırmadan, işin tadını kaçırmadan, İlhami Çiçek’in hususi hayatına burnumuzu sokmadan, doğumların ve ölümlerin magazinini yapmadan, olmuşu ve olanı kirletmeden bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Bu sayıyı hazırlarken elimizde hesap makinesi yoktu. Bu sayıdan sonra Karanfil Fanzin’in şekli şemali değişmeyecek. Yine ücretsiz olarak sizlere ulaşacağız.

Şiirimiz kız tavlamaz. Size süslü sayfalar vaad etmiyoruz. Size şöhreti de vaad etmiyoruz. On altıncı kez gitmemeye karar verdik. Merhaba. Merhabalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.