24 Ocak 2016 Pazar

Karanfil Fanzin'in 18. Sayısı Çıktı


Karanfil Fanzin'in 18. sayısı çıktı. Karşımızdaki duvar 18. kez hazır sıkılmış yumruğumuza, sınır 18. kez kendisini geçmemizi bekliyor, sesimiz 18. kez daha gür ve 18. kez bir araya geldik. Bir araya geldik ve gitmiyoruz. Bu sayımızı 2003 Filistin intifadasında siyonistlerce katledilen Rachel Corrie'ye ithaf ediyoruz ve bu sayının ön cümlesi İsveçli bir müzik grubu olan Kofia'dan alıntılandı. Leve Palestina Krossa Sionismen, yani çok yaşa Filistin kahrolsun Siyonistler.

Rachel Corrie'nin 20 Şubat 2003'te Filistin'den ailesine yazdığı mektubu Baran Şimşek tercüme etmiş. Rachel, grip olduğunda kendisine ikram edilen limonlu içecekler için Filistinli kadınlara teşekkür ediyor. Yasin Fişne, Fildişi Kulesinden Geceye Gaz Lambası Tutan Adam isimli yazısına Cemil Meriç'i anarak ve anlamaya çalışarak başlarken, "Yobaz biziz, en güzel taraflarımızla biz." sözüyle en güzel taraflarımızı agoraya intikal ettiriyor ve heykelleştiriyor. Omar K. Sarah ise Lübnan'dan bildiriyor bizlere. Fare Kafası ile Şair Kafasını Nasıl Ayırt Ederim başlıklı yazısında şairin ve şiirin iflasından hareketle at pazarında nargile fokurdatan pudra bakışlı adamlara sataşıyor. Eyüp Aktuğ ise Hudutlu Bir Akıldan Hudutsuz Bir Servete başlıklı yazısıyla eline aynayı almanın ve aynadan bir ayna daha çıkarmanın gayretinde. Aynaya karşı farklı bir pencere açıyor. Tuncel Ergün bir hikayeyle karşılık veriyor. Suçlu ismini verdiği hikayesinde mahkeme kuruluyor ve karar açıklanıyor. Tahmin edilemez bir netice ile karşılacağınız bu hikaye eminiz sizleri de etkileyecektir. Osman Başyurt ise Caspar David Friedrich'in bir tablosundan esinlenerek kaleme aldığı Bulutların Üzürinde Yolculuk isimli şiiriyle ayaklarının altından kayan dünyayı bizlere uzatıyor.

Karanfil Fanzin, 18. sayısıyla verecek bir cevabımız olsun isteyenleri selamlayarak merhaba diyor.

Karanfil Fanzin – 18. Sayı İndeksi

Mektup Bölümü
  • Rachel Corrie - Palestina Mitt Land*
Eleştiri Bölümü
  • Yasin Fişne - Fil Dişi Kulesinden Geceye Gaz Lambası Tutan Adam
  • Omar K. Sarah - Fare Kafası ile Şair Kafasını Nasıl Ayırt Ederim
Deneme Bölümü
  • Eyüp Aktuğ - Hudutlu Bir Akıldan Hudutsuz Bir Servete
Şiir Bölümü
  • Osman Başyurt - Bulutların Üzerinde Yolculuk
Öykü Bölümü
  • Tuncel Ergün - Suçlu

Karanfil Fanzin - Dağıtım Noktaları 

Sivas:
  • Dünyayı Kurtaran Kitabevi
  • Kahve Meclisi
  • Fotoğraf Kafe
Sivas Dışı:

E-Posta adresinize pdf dosyamızı gönderiyoruz. Sizlerde fotokopiciden 10 kuruşa çıktı alabiliyorsunuz. Boyutun A3 olduğunu belirtmeyi unutmayın. Ricamız ise şu: renkli kağıda baskı almayın.

karanfil.fanzin@gmail.com
twitter.com/KaranfilFanzin
karanfilfanzin.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.