2 Ekim 2017 Pazartesi

Karanfil Fanzin'in 23. Sayısı Çıktı


Karanfil Fanzin'in 23. sayısı çıktı.  Sınırı 23. kez geçiyor, sesimizi 23. kez yükseltiyor, o duvarın karşısında 23. kez yumruğumuzu sıkıyor ve yarım bıraktığımız şarkıya 23. kez dönüyoruz. "Askerin son defa memleketine baktığı / Yüzünü çevirince bir bardak gibi düşüp kırılan memleket" ön mısralarıyla başladığımız bu sayının manşetinde "ŞİMDİ SAVAŞMAZSAN ANLATACAK BİR HİKÂYEN OLMAYACAK" diyerek sizlere anlatılacak bir hikâye sunuyoruz.

23. sayıda sizleri karşılayacak ilk eser Eyüp Aktuğ'un Şiirin Aradığı Şâirin Bulamadığı başlıklı yazısı. Aktuğ, yazısında şiir ve şair arasındaki ilişkiden yola çıkarak günümüz şiirine eleştirel bir pencere açıyor.

Yusuf İkbâl, İvme ismini verdiği şiirinde "ama bir omurgam var diyorum, karşı durabilirim diyorum dik başımla / vazgeçiyorum artık ikinci tekil şahıslardan ama sen yine de cevap ver." mısralarıyla eşkalindeki çivileri yerinden oynatıyor.

Ali Yılmaz, Yarım Bardak isimli şiirinde "Bardak hep yarım, hep yarım bardak soğumuş / 
Şimdi geçmişin bir koridorunda otur da düşün nedir yarımlık" mısralarıyla koşup bitiremediği sonsuzluğu sunuyor okuruna.

Apartman Sakini isimli şiiriyle Volkan Kılıç, vardiyasız işçiler ile özenli memurlar arasında saklanan hayatı uzatıyor bizlere.

Muhammed Şahin Çingene isimli öyküsüyle, Tuncel Ergün ise Bir Yol Öyküsü isimli öyküsüyle 23. sayının öykü bölümüne katkı sunan yazarlar oldu.

Bu sayının müzik bölümünde ise Rimsky Korsakov'un Şehrazat'ı sizleri karşılayacak.

Karanfil 23 dedi.
Böyle oldu.

Karanfil Fanzin - 23. Sayı İndeksi

Öykü Bölümü

  • Muhammed Şahin - Çingene Sokağı
  • Tuncel Ergün - Bir Yol Öyküsü

Eleştiri Bölümü

  • Eyüp Aktuğ - Şiirin Aradığı Şâirin Bulamadığı

Şiir Bölümü

  • Yusuf İkbâl - İvme
  • Ali Yılmaz - Yarım Bardak
  • Volkan Kılıç - Apartman Sakini
Müzik Bölümü
  • Rimsky Korsakov - Şehrazat


Karanfil Fanzin - Dağıtım Noktaları

Sivas:
Dünyayı Kurtaran Kitabevi

İstanbul:
Sosyal Sahaf

Ankara:
Tayfa Kitap Kafe

İzmir:
Yakın Kitabevi

Sivas Dışı:
E-Posta adresinize pdf dosyamızı gönderiyoruz. Sizlerde fotokopiciden 10 kuruşa çıktı alabiliyorsunuz. Boyutun A3 olduğunu belirtmeyi unutmayın. Ricamız ise şu: renkli kağıda baskı almayın.

karanfil.fanzin@gmail.com
twitter.com/KaranfilFanzin
karanfilfanzin.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.